Takmer 700 parkovacích miest (zatiaľ len) na Sekčove

Obyvateľom najväčšieho prešovského sídliska Sekčov vytvorí mesto takmer nových 700 parkovacích miest. Ďalšie pribudnú na ostatných sídliskách v Prešove.

Parkovanie na sídliskách je jedným z najpálčivejších problémov Prešovčanov, ktorý bol v minulosti dlhodobo zanedbávaný. Aj z tohto dôvodu mesto eviduje množstvo podnetov od obyvateľov s apelmi o riešenie tejto situácie.

V Prešove sa parkovacia politika prvýkrát rieši komplexne, tak, že sa určia jasné a jednotné pravidlá pre majiteľov a používateľov vozidiel. Pre parkovanie a odstavovanie vozidiel v obytných zónach mesta Prešov sa stanovia podmienky, podľa ktorých budú mať prednosť parkovania tam bývajúci obyvatelia. Aby sa táto koncepcia mohla zrealizovať, je nutné, predovšetkým na sídliskách, kde je akútny nedostatok parkovacích miest, ich aj dobudovať.

„Riešenie zanedbávanej statickej dopravy je pre nás veľkou úlohou. Dnes predstavujeme jednu časť projektu, ktorý chceme realizovať na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov, kde vytvoríme 700 parkovacích miest. Prijaté opatrenia smerujú k tomu, že do živelného parkovania sa zavedie poriadok,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová.

Mesto v úvodnej fáze prichádza s vytváraním nových parkovacích miest na sídlisku Sekčov, kde je ich najväčší nedostatok. Okrem vytvorenia nových parkovacích miest sa tiež upraví viacero plôch, na ktorých sa v súčasnosti parkuje provizórne. Tento model sa následne, ešte v priebehu tohto roka, začne zavádzať aj v ďalších častiach mesta ako sídlisko Šváby, Sídlisko III a II. Zavedenie rezidenčného parkovania sa predpokladá v priebehu roku 2017.

Aktualizoval: Milan Grejták 6.6.2016 15:44
presov.vadium.sk