Mesto PREŠOV

Streda - 17. júl 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

K1K nájdete pod novým názvom

Kde nám vydajú duplikáty matričných dokladov? Kde sa nahlási trvalý pobyt? Kde sa dá osvedčiť podpis? Kde si zmeniť súpisné či orientačné číslo? Kde hľadať všetky komplexné informácie, prípadne formuláre súvisiace s činnosťou MsÚ v Prešove? Odpovede nielen na tieto otázky a k tomu milý úsmev, príjemné vystupovanie a ústretový prístup a pod., to všetko Prešovčania nájdu v Klientskom centre, ktoré doteraz poznali ako Kanceláriu prvého kontaktu (K1K).

Kancelária prvého kontaktu, resp. po novom Klientske centrum na Mestskom úrade v Prešove denne vybaví v priemere 250 klientov a ročne vykoná viac ako 100 000 základných úkonov.  

V prípade Oddelenia klientskeho centra je pracovisko rozdelené na viacero úsekov, a síce Úsek ohlasovne a evidencie pobytu občanov SR, ktorého cieľom je integrovaná evidencia obyvateľov mesta Prešov poskytujúca kvalitné informácie týkajúce sa trvalého a prechodného pobytu v meste, Úsek evidencie stavieb súpisnými číslami a orientačnými číslami, úlohou ktorého je komplexná a prehľadná evidencia ulíc, verejných priestranstiev a budov v meste, Úsek osvedčovania listín a podpisov na listinách, kde sú občanovi poskytované kvalitné a flexibilné služby v oblasti osvedčovania kópií listín a podpisov na listinách. Zaujímavosťou je, že sa tu ročne vykoná v priemere 57 000 úkonov spojených s osvedčovaním. Ďalším je Úsek prvého kontaktu s občanom (front office), ktorého náplňou je rýchle a odborne reagovať na požiadavky klienta a na jednom mieste mu poskytnúť komplexné služby. Posledným je Úsek volieb, referenda a sčítania obyvateľov domov a bytov, kde sa zabezpečujú činnosti súvisiace s organizáciou a prípravou všetkých druhov volieb, referenda a SODB.  

A ako to funguje v praxi? Zamestnanci pri priehradke vybavia klienta priamo na jednom mieste, prijme od neho žiadosť, ktorú zaeviduje a vyberie správny poplatok. Každý klient je vybavený hneď na jednom mieste, následne je informovaný, ako má ďalej postupovať. Jeho žiadosť sa cez internú poštu odstúpi na príslušný odbor, resp. príslušné oddelenie MsÚ. V kancelárii na úseku front office je pre klientov k dispozícii viac ako 100 formulárov a žiadostí a ku každej z nich zamestnanci poskytnú klientovi odbornú informáciu.

Okrem tohto každý týždeň určený zamestnanec klientskeho centra v rámci pracovnej doby priamo komunikuje s občanmi prostredníctvom chatu na webovej stránke mesta Livechatoo. Počas obdobia roka a pol od zavedenia tejto služby využilo túto formu poskytovania informácií vyše 4 000 klientov.

V budúcom roku sa však portfólio služieb rozrastie aj o službu „IOM“ - Integrované obslužné miesto, kde občan vybaví výpis z Obchodného registra na právne účely, výpis/odpis z Registra trestov na právne účely, výpis z listu vlastníctva na právne účely, overenie originality elektronického čipu Osvedčenia o evidencii vozidla, ktoré si teraz mohol vybaviť len na prokuratúre, katastri, polícii a pošte.

V  priestoroch prízemia Jarkovej č. 26 tu popri oddelení klientskeho centra pracuje aj oddelenie matričného úradu v  rámci preneseného výkonu štátnej správy. Na Matričnom úrade sú každodenne poskytované kvalitné služby v oblasti matričnej činnosti, ako úkony spojené s registráciou, osvedčovaním a rozhodovaním na úseku vedenia matrík a štátneho občianstva, vedenie matrík nevyhnutné z hľadiska potrieb občanov, celá agenda súvisiaca s matričnými udalosťami t.j. narodením, sobášom a úmrtím a súčasne vydáva matričné doklady (rodný list, sobášny list a úmrtný list) ako aj iné potvrdenia o údajoch zapísaných v matrike, ďalšie žiadosti a veci súvisiace so zmenou mena, priezviska atď.

***

Klientske centrum poskytuje svoje služby občanom v úradných hodinách:

Pondelok: 8.00 - 16.00 h

Utorok: 8.00 - 16.00 h
Streda: 8.00 - 17.00 h
Štvrtok: 8.00 - 16.00 h
Piatok: 8.00 - 15.00 h

 Recepcia tel. č. : +421 51 3100 505

Zverejnil: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 3.8.2015 14:29
Aktualizoval: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 6.8.2015 10:00 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.