Mesto PREŠOV

Streda - 17. júl 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Objavovali svoj šport

Nultý ročník športovo-propagačného podujatia „Objav svoj šport“ prilákalo do športovej haly ZŠ Sibírska viac ako dve stovky detí, ktoré odchádzali z podujatia viac ako nadšené.

V priestoroch hracej plochy si svoje stanovištia rozložilo 11 športov, ktoré zastupovali prešovské športové kluby – futbal (1. FC Tatran Prešov), hokej (P. H. K. Prešov), hádzaná (Tatran Prešov), volejbal (VK Mirad PU Prešov), florbal (FbC Mikuláš Prešov), stolný tenis (TJ Športklub MSS Prešov), športová gymnastika (TJ Slávia PU Prešov), atletika (Šport hrou), kickbox (Kickboxing klub Panter Prešov), cyklistika (ŠK Velodrom Prešov) a bedminton (BC Prešov).

Spomínané športové kluby si pripravili pre deti 3. - 4. ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov športovo-pohybové aktivity či ukážky, kde deti ukázali svoje nadšenie pre šport, ale predovšetkým športový talent. Takýmto spôsobom deti načreli do „kuchyne“ športových klubov.

Všetci – tak deti ako aj športovci sa zhodli na tom, že v takýchto akciách je potrebné pokračovať. „Sme veľmi radi, že sme tu mohli byť. Veľmi nás teší, že mesto Prešov v spolupráci s partnermi pripravilo takúto akciu, pretože je dôležité, aby sme deti čoraz viac dostávali nenásilným spôsobom k športu. Bavil som skoro so všetkými klubmi a všetci sme sa zhodli na tom, že takéto podujatie musíme pripraviť v tomto roku ešte raz – deti sa dozvedia o nás, o našich kluboch a my ich možno oslovíme natoľko, že prídu do našich klubov,“ zhodnotil úspešný nultý ročník podujatia „Objav svoj šport“, tréner a prezident klubu Kickboxing klub Panter Prešov Jozef Kolozsy. Podobným názor vyslovili aj manažér volejbalových vicemajstrov z klubu VK Mirad PU Prešov Marián Palenčár. „My sme rozhodli, že tu pošleme náš seniorský A-tím a vidím, že to malo svoje opodstatnenie, keďže naši chlapci boli pre deti veľkým lákadlom. Bola to výborná akcia a sme radi, že sme tu mohli byť. Tešíme sa na pokračovanie.“

Podujatie pripravilo mesto Prešov, Krajské športové centrum, Fakulta športu Prešovskej univerzity a Olympijský klub Prešov. Poďakovanie patrí ZŠ Sibírska za poskytnutie a technickú prípravu podujatia v priestoroch športovej haly. V neposlednom rade patrí poďakovanie športovým klubom – za výbornú prezentáciu športu v našom meste.


Zverejnil: Milan Grejták 3.6.2016 10:09
Aktualizoval: Milan Grejták 3.6.2016 10:16 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.