Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Dôležitá kontrola plomb

Pravidelná kontrola neporušenosti meradiel plynu je dôležitá. Po novelizácii Trestného zákona totiž porušená plomba meradla spotreby plynu znamená riziko trestného stíhania.

Spoločnosť SPP – distribúcia a.s. upozorňuje na zmenu legislatívy, ktorá sa týka trestného postihovania neoprávnenej manipulácie s meradlom: „Od 1. júla 2016 nadobúda účinnosť' novela Trestného zákona, ktorá zavádza podľa §219a trestnú zodpovednosť za neoprávnený zásah do meradla spotreby zemného plynu a falšovanie plomb. V závislosti od závažnosti spáchaného trestného činu a veľkosti škody bude po novom páchateľom hroziť trest odňatia slobody od jedného do 12 rokov.“

„Považujeme za našu povinnosť informovať obyvateľov o pretrvávajúcich prípadoch páchania trestnej činnosti, kedy členovia organizovaných skupín za odplatu ponúkajú odberateľom plynu „pretočenie" číselníka meradla spotreby. Naša spoločnosť disponuje účinnými nástrojmi na odhaľovanie takýchto podvodov a v prípade ich potvrdenia odberateľ plynu znáša okrem neoprávnene odobratého plynu aj všetky náklady spojené s jeho odhalením a odstránením. Veríme, že táto úprava zákona posilní  ochranu poctivých odberateľov plynu a zároveň bude zákonne postihovať organizované zločinecké skupiny, ktoré túto trestnú činnosť páchajú,“ uvádza sa v stanovisku spoločnosti ďalej.

Spoločnosť SPP – distribúcia a.s. preto pre zvýšenie ochrany odberateľov plynu odporúča, aby si pravidelnou obhliadkou kontrolovali svoje meradlá spotreby plynu s dôrazom na neporušenosť overovacích a zabezpečovacích značiek plomb, akékoľvek podozrenia alebo informácie o neoprávnenej manipulácii s meradlom neodkladne oznámili spoločnosti SPP – distribúcia na tel. čísle: 02/2040 2180 alebo e-mailom na: NOplyn@spp-distribucia.sk. Znížia tým riziko havárie na plynovom zariadení a poškodenia ich zdravia a majetku, ako aj ďalších osôb v jeho blízkosti.


Zverejnil: Milan Grejták 12.7.2016 11:21
Aktualizoval: Milan Grejták 12.7.2016 13:37 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.