Mesto PREŠOV

Piatok - 12. júl 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Termokamera pre hasičov

Primátorka Andrea Turčanová odovzdala profesionálnym hasičom novú termokameru. Tá poslúži na monitoring prostredia, čím sa zvýši bezpečnosť hasičov pri ich zásahoch.

„Som rada, že vám môžem odovzdať tento dôležitý prístroj, ktorý zvýši bezpečnosť zasahujúcich hasičov a zefektívni záchranu obyvateľov Prešova,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová počas odovzdávania termokamery pplk. Radoslavovi Lackovi, okresnému riaditeľovi HaZZ v Prešove. Tú mesto Prešov zakúpilo na základe dohody o vzájomnej spolupráci, ktorou podporuje činnosť profesionálnych hasičov materialno-technickým vybavením.

„Oceňujem nadštandartné vzťahy, ktoré máme s mestom Prešov. Vážim si, že vychádza v ústrety našim požiadavkám, čím sa rozširuje naša materiálno-technická výbava. Termokamera je veľmi prínosný prístroj, ktorý nám dokáže odhaliť nielen skryté ohniská, ale tiež nebezpečné zóny v zásahovom priestore,“ skonštatoval Radoslav Lacko. Obaja partneri sa pritom zhodli, že ideálne by bolo, keby kamera slúžila predovšetkým na preventívu.

Termokamera v hodnote 11 220 eur je naďalej majetkom mesta, pričom je zverená do správy hasičom.


Zverejnil: Milan Grejták 14.7.2016 07:53
Aktualizoval: Milan Grejták 14.7.2016 08:29 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.