Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Cyklisti bojovali o pohárové body

Cyklistický klub Velodróm Prešov a mesto Prešov pripravili Slovenský pohár mládeže v cestnej cyklistike a preteky Merida Road Cup 2016.

Na kritériu o Pohár primátorky mesta Prešov a v pretekoch jednotlivcov sme videli zápolenia v cestnej cyklistike v kategóriách od mladších žiakov po vitálnych seniorov.

Mladí cyklisti si zajazdili aj na dráhe, jazdu na ňom si veľmi pochvaľovala najmä početná skupina cyklistických nádejí zo Žiliny. Prejavili aj záujem o možnosť na nej trénovať. Podujatie podporila i bývalá famózna prešovská cyklistka Lenka Litvinová-Ilavská.

Podujatie zvýraznilo podporu rozvoja mládežníckej cyklistiky v Prešove a revitalizácii jediného cyklistického štadióna na Slovensku,“ podčiarkol riaditeľ pretekov a predseda CK Velodróm Prešov Juraj Kollár. „Veľmi sa usilujeme o to, aby tento cyklistický klenot bol čo najskôr vynovený a slúžil rozvoju cyklistiky. Fanúšikov cyklistiky už teraz pozývame na obľúbený Prešovský kilometer na dráhe – uskutoční sa v sobotu prvého októbra.“

Z usporiadajúceho ŠK Velodróm sa najviac darilo Tajane Arendáčovej – v kategórii žien a junioriek bola tretia v kritériu a pretekoch jednotlivkýň s hromadným štartom. Filip Merta skončil ôsmy medzi staršími žiakmi v pretekoch jednotlivcov s hromadným štartom.

Autor: Ján Jacoš (tento článok vyšiel v týždenníku

PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 25/2016, v predaji do 18. 7., zdroj: http://presov.korzar.sme.sk)


Zverejnil: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 14.7.2016 12:43
Aktualizoval: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 14.7.2016 12:48 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.