Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Víťaz Tour de Prešov je z Maďarska

Tour de Prešov 2016 vyhral Gábor Fejes z Maďarska. Medzi ženami dominovala Tatiana Jašeková. Preteky zaujali aj Rumunov.

Takmer 170 cyklistov sa postavilo na štart 2. ročníka cyklistickej súťaže Tour de Prešov, čo je o štvrtinu viac ako vlani. Okrem pretekárov zo Slovenska do Prešova prišli tiež cyklisti z Maďarska a Poľska. Najviac sa darilo Gáborovi Fejesovi z maďarského klubu Dr. Bátorfi Agria KTK, pred Dušanom Kozelom z KriWo Team Jantex Humenné a Adriánom Babičom z FireFly cykling team. Kategóriu žien vyhrala Tatian Jašeková reprezentujúca Bikepro s.r.o pred neregistrovanou Kristínou Rusňákovou. Tretia žena v pelotóne preteky nedokončila.

Trať dlhá 105 kilometrov začínala a končila na Hlavnej ulici a viedla cez Kendice, Ličartovce, Bretejovce, Rozhanovce, Kecerovce, Červenicu, Kokošovce, Záborské, Drienov, Petrovany. Na dvadsiatompiatom kilometri, v Budimíre, pretekárov čakala rýchlostná a na Dubníku (54. kilometer) zasa horská prémia.

Okrem hlavného preteku, kde sa súťažilo v siedmich kategóriách, si cyklisti tiež merali sily v rýchlostnom šprinte na jeden kilometer, kde najrýchlejší čas 1:12,64 dosiahol Stanislav Kohler.

Podrobné výsledky nájdete na: http://www.tourdepresov.sk/vysledky/

Preteky sa tešili nielen záujmu Prešovčanov. Ozval sa nám aj Cristian z Rumunska: „V nedeľu som navštívil so svojou rodinou vaše krásne mesto. Potešilo ma, že som bol svedkom štartu cyklistických pretekov, ktoré sa u vás uskutočnili . Pri tejto príležitosti som, ako každý turista, aj fotografoval a chcem sa s mojimi zábermi s vami podeliť.“


Zverejnil: Milan Grejták 20.7.2016 16:24
Aktualizoval: Milan Grejták 20.7.2016 17:05 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.