Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Liaheň budúcich tenisových talentov

Slávnostným prestrihnutím pásky sa dnes otvorili brány zrevitalizovaného areálu tenisových kurtov na Nábrežnej ulici. Ten ponúka okrem moderných podmienok pre šport, aj zázemie nielen pre aktívne trávenie voľného času, ale aj relax, či príjemné posedenie na terase.

„Areál dostal konečne nový šat, poďme sa venovať tenisu, “ nadšene predstavil zrevitalizovaný tenisový areál Ján Lehet, konateľ spoločnosti, ktorá má areál v prenájme od mesta na nasledujúcich 15 rokov. T & J Tenis Club tak ponúka nielen osem tenisových kurtov, ale tiež kompletné zázemie potrebné pre špičkovú prípravu tenistov.

Počas obdobia pol roka od podpísania zmluvy s mestom Prešov spoločnosť už na tenisových kurtoch preinvestovala 310 000 eur. Tie sa premenili na nové oplotenie, chodníky, tienenie dvorcov, novú antuku, tribúnu, na stĺpiky sieti i na čiary. Veľká časť investície smerovala do chátrajúcej budovy tvoriacej zázemie, kde tenisti už majú možnosť využívať okrem úplne zrenovovaných šatní a sanitárnych zariadení aj telocvičňu, saunu, masážnu vírivku, ale i služby maséra. Poschodie budovy bolo rozšírené o terasu s reštauračnými službami, čo dáva možnosť príjemného relaxu aj mimo tréningu.

Na otvorení sa zúčastnili partneri klubu, poslanci MsZ a viceprimátor Štefan Kužma, ktorý zaželal areálu, aby prekvital a aby tu vyrástlo veľa tenisových talentov a hviezd.

Podľa Jána Leheta má tento tenisový areál ambície byť usporiadateľom medzinárodných turnajov pod patronátom ITF (International Tennis Federation). Klub už spolupracuje s Tenisovou akadémiou Prešov a spoločným zámerom je poskytnúť tenisovej mládeži také podmienky, aby sa vedeli presadiť medzi tenisovou špičkou a rozvíjali tak tradíciu tohto športu v Prešove.


Zverejnil: Milan Grejták 21.7.2016 16:05
Aktualizoval: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 21.7.2016 16:48 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.