Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Víťaz známy, panika nie je na mieste

Víťaz súťaže na likvidáciu komunálnych odpadov je známy. Mestom pripravená súťaž v menšom rozsahu zabezpečila obyvateľom ekologickú a efektívnu službu likvidácie odpadu, navyše, za veľmi dobrú cenu.

Nakladanie s odpadmi v meste je zabezpečené aj po uplynutí súčasnej zmluvy, teda od 1. septembra 2016. Spoločnosť, ktorá bude zabezpečovať likvidáciu komunálneho odpadu v Prešove vzišla zo súťaže prostredníctvom Elektronického kontraktačného systému (EKS), ktorý je považovaný za najtransparentnejší spôsob získavania verejných zákaziek. Firma Marius Pedersen, a.s. tak bude pre mesto vykonávať túto službu do doby, kým nebude vysúťažený nový dodávateľ na dlhšie obdobie. 

Prostredníctvom EKS bolo oslovených cca 400 potenciálnych dodávateľov. Víťazná ponuka v objeme 197 880,00 EUR s DPH znamená pre mesto vyše 51 000 eur nižšiu sumu financií, ako sa platilo doteraz. „Ukazuje sa, že mestom nastavené riešenie nakladania s odpadmi, bolo správne,“ povedala primátorka Andrea Turčanová. 

K tomuto kroku mesto pristúpilo po tom, čo Úrad pre verejné obstarávanie zrušil súťaž na dodávateľa, ktorý túto službu mal pre mesto zabezpečovať na obdobie 5 rokov. Jej cieľom bolo zaistiť efektívnejšie služby likvidácie odpadov, šetrnejší prístup k životnému prostrediu i službu, ktorá by bola v porovnaní so súčasnou zmluvou výhodnejšia tak pre mestskú kasu, ako aj pre peňaženky Prešovčanov. Systémom EKS boli oslovení aj uchádzači a záujemcovia pôvodnej súťaže, ponuku cez tento systém však viacerí nepodali. 

Podľa primátorky tak táto úspešná súťaž zároveň potvrdila zámer mesta zabezpečiť pre obyvateľov efektívne a kvalitné služby a vyvrátila šírenie paniky, že naše ulice sa po 1. septembri zaplavia odpadkami. 

Víťaz je dnes jasný a postup mesta je dôkazom toho, že akékoľvek šírenie poplašných správ nebolo na mieste. Mesto zároveň nanovo, v zmysle Zákona o verejnom obstarávaní vyhlásilo novú súťaž na likvidáciu komunálnych odpadov v objeme cca 7,2 mil. eur bez DPH na obdobie 5 rokov.


Zverejnil: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 25.7.2016 08:00
tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.