Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Prešovčania pomáhajú

V DSS Slniečko vytvoria postihnutým deťom multisenzorickú miestnosť. Pomôže tomu aj 1300 eur, ktoré na podporu projektu venovala spoločnosť Tesco.

„Som hrdá na to, že v Prešove pôsobia spoločnosti, ktorých filozofiou je podporovať ľudí prijímajúcich pomoc. Ďakujem Prešovčanom, že svojimi nákupmi podporili dobrú vec, a tak vedia, že časť ich peňazí zmysluplne využitá,“ ocenila prešovská primátorka Andrea Turčanová. nadšenie Prešovčanov, ktorí sa zapojili do projektu Vy rozhodujete, my pomáhame.

Symbolický šek na 1300 eur od spoločnosti Tesco z rúk riaditeľa OD Tesco Mariána Beňa prevzala Mgr. Monika Semanová z občianskeho združenia Detské srdce, ktoré projekt pripravilo. „Mám radosť z toho, že zákazníci tejto spoločnosti podporili práve náš projekt, ktorého cieľom je vytvoriť zaujímavé podnetné prostredie a tiež prepojiť svet zdravých s deťmi, ktoré majú rôzne postihnutia. Pevne verím, že naša spolupráca so spoločnosťou Tesco bude pokračovať,“ vyslovila.

O tom, ktorý zo 438 projektov bude spoločnosťou podporený rozhodovali zákazníci spoločnosti odovzdaním žetónu, ktorý dostávali za každý nákup. Projekt multisenzorickej miestnosti ich pritom získal 31 855.

„Tesco týmto projektom pripomenulo, že tu nie je len na to, aby v jeho predajniach ľudia nakupovali, ale jeho zámerom je aj pomoc ľuďom v zložitých momentoch ich života,“ vyslovil riaditeľ OD Tesco Marián Beňo.

Multisenzorická miestnosť nesie podtitul, „Kráľovstvo radosti a pokoja pre chorých aj zdravých.“ Cieľom projektu je pomôcť deťom s najťažším stupňom telesného postihnutia ktoré väčšinou ležia a ich zrak je preto upretý na „nebo“. Strop miestnosti preto bude vymaľovaný na hviezdne nebo s prítomnosťou anjelov.

Deti základnej umeleckej školy sa pri vytváraní miestnosti zapoja do tvorby originálnych anjelov a tí budú slúžiť ako súčasť jej vybavenia. Zároveň tiež poslúžia ako hmatová stimulácia pre zdravotne ťažko postihnuté deti, ktoré budú multisenzorickú miestnosť navštevovať.

V rámci projektu Prešovčania svojim hlasovaním podporili aj projekt Aj ty môžeš víťaziť, ktorý podalo združenia ZOM Prešov.

ooo

* Do prvého ročníka grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame prihlásilo svoje projekty 438 neziskových organizácií
* Z prihlásených projektov grantová komisia vybrala 229 najlepších, ktoré postúpili do hlasovania v predajniach Tesco
* O najlepších 77 projektoch rozhodli hlasovaním zákazníci Tesca od 11. mája 2016 do 7. júna 2016
* Každému víťaznému projektu daruje Tesco 1 300 eur na jeho realizáciu
* Do hlasovacích boxov v predajniach Tesco vhodili zákazníci 3 272 201 žetónov
* Najviac ľudí hlasovalo v Trnavskom, Trenčianskom a Prešovskom kraji
* Z víťazných 77 projektov presne 38 % projektov bolo zameraných na rozvoj športu, 29 % na podporu vzdelávania a mladých ľudí a 17 % projektov navrhovalo aktivity s cieľom podporiť sociálnu starostlivosť
* Na realizácii víťazných projektov bude pracovať 1 518 dobrovoľníkov
* Zamestnanci Tesca pri projektoch pomôžu 1 344 hodinami

 


Zverejnil: Milan Grejták 2.8.2016 13:53
Aktualizoval: Milan Grejták 2.8.2016 13:57 tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.