Mesto PREŠOV

Nedeľa - 30. jún 2024
POZOR !!! STARÝ WEB MESTA PREŠOV !!! prejdite na www.presov.sk
 

Nová stránka, nové možnosti

Mesto Prešov spúšťa novú oficiálnu webovú stránku. Prehľadnejšia stránka s novým dizajnom, funkciami a informačnými sekciami bude obyvateľom dostupná už od štvrtka. Testovacia prevádzka potrvá do konca roka.

Prístupnejšia, prehľadnejšia a responzívna. Týmito prívlastkami sa pýši nová webstránka mesta Prešov. Prešovčanom i návštevníkom prináša prehľadnejšie informácie v zjednodušenej a prehľadnejšej forme, aby sa dostali k požadovaným správam, novinkám či tlačivám bez zdĺhavých procesov.

Našim cieľom bolo, aby návštevníci webu našli rýchlo všetko, čo potrebujú. Tiež mi záležalo na tom, aby bol obsah stránky zreteľný, transparentný a najmä prehľadnejší,“ vysvetlila primátorka Andrea Turčanová. „Stránku sme vytvorili celkom nanovo a osobne sa mi veľmi páči aj nová grafika,“ doplnila primátorka.

Nová stránka má tzv. intuitívny dizajn, čo pre návštevníka znamená viac rolovania namiesto klikania, ponúka navigáciu na základe potrieb obyvateľov, tzv. životných situácií. Prešovský web sa po novom zobrazuje v responzívnom dizajne, vďaka ktorému sa prispôsobí aj všetkým typom mobilných zariadení, tabletov a smartfónov, zároveň obsahuje aj prepojenie na sociálne siete.

Jednoduché menu sa zobrazí hneď na úvodnej stránke a ponúka ľahšiu orientáciu a intuitívnejšiu cestu k požadovaným informáciám. Následne je stránka rozdelená do troch podkatégorií: MESTO – OBČAN/PODNIKATEĽ – NÁVŠTEVNÍK.

Stránka má viacero nových funkcií, napr. obsahuje aj čítačku textu pre slabozrakých a nevidiacich, obsahuje nástroj na zväčšovanie textu, k novej stránke sa pripravujú aj jazykové mutácie v angličtine a druhom cudzom jazyku.

Napriek náročným a prísnym štandardom pre webové sídla samospráv, ktoré stanovuje Ministerstvo financií SR bolo snahou nový prešovský web zriadiť prístupnejším a jednoduchším pre každého užívateľa. Prostredníctvom nového webu tiež dokáže správca detailnejšie zbierať informácie o dopyte používateľov stránky a flexibilne na to reagovať.

Starý prešovský web bude aj naďalej dostupný vo forme archívu, testovacia prevádzka nového webu potrvá do konca roka. Dodávateľom a technickým správcom nového webu je spoločnosť WebyGroup, ktorá má na slovenskom trhu bohaté skúsenosti s tvorbou webstránok pre mestá a obce.

Okrem toho mesto zefektívnilo prostriedky za poskytovanie internetových služieb pre budovy Mestského úradu a pobočky Mestskej polície, kým doterajšiemu poskytovateľovi platilo mesto 1 704 eur mesačne, novému prešovskému poskytovateľovi, spol. Condornet zaplatí za pripojenie na internet bez obmedzenia prenesených dát a rýchlosti mesačne 168 eur.



Zverejnil: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr.,PhD. 3.8.2016 15:12
tlačiťVerzia pre tlač
 
 

(C) Vádium s.r.o a mesto Prešov 2009 | spracované v redakčnom systéme TESMUR.CMS
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.